info@pardus.hr +385-1-4636-930

eQMS::LIMS u osiguranju kvalitete

If a man will begin with certainties, he shall end in doubt; but if he will be content to begin with doubts, he shall end in certainties.

- Francis Bacon

Suočene s nemilosrdnom konkurencijom i time povezanim rastućim poslovnim pritiskom tvrtke neprestano traže način kako povećati proizvodnju, smanjiti proizvodne troškove i skratiti vrijeme potrebno za dolazak proizvoda do tržišta. Pritisak dodatno pojačavaju strogi propisi, stalno rastući troškovi i velike količine laboratorijskih podataka, a kvaliteta proizvoda postaje imperativ. Kako bi odgovorili navedenim izazovima, odjelima za upravljanje kvalitetom neophodna su IT rješenja koja povezuju poslovno okruženje, proizvodnju i upravljanje kvalitetom ujedno osiguravajući usklađenost s normama i propisima te koja će istovremeno utjecati na porast profitabilnosti.

Osiguranje kvalitete čini skup aktivnosti koje osiguravaju da se deklarirane osobine proizvoda ili usluge ispune. Osiguranje kvalitete čine sistematska mjerenja, usporedbe sa standardima, nadzor na procesima i povezanim povratnim informacijama. eQMS::LIMS sveobuhvatno podržava potrebe odjela za upravljanje kvalitetom — od praćenja uzoraka poslanih u laboratorij do prikaza kritičnih poslovnih informacija neophodnih za donošenje kvalitetnih poslovnih odluka. eQMS::LIMS osigurava mehanizme za provođenje standardnih operativnih procedura u laboratoriju i omogućuje automatiziranje cjelokupnog QA/QC procesa.

U reguliranim i uređenim okruženjima postupci osiguranja kvalitete zahtijevaju sustave koji omogućuju sljedivost kroz cjelokupni proizvodni proces u svrhu održavanja usklađenosti s normama i zakonskom regulativom, uključujući usklađenost s GMP i 21 CFR Part 11 preporukama. eQMS::LIMS osigurava zadovoljenje spomenutih zahtjeva, a u slučaju incidenta pruža platformu za pokretanje nužnih korektivnih akcija i implementaciju preventivnih postupaka u svrhu sprječavanja budućih incidenata.